RESERVA
Puja

Formació de pagesia

A Mas Bes no només vivim al món rural, sinó que també ensenyem i formem sobre la pagesia a casa nostra. Descobriràs l’esperit que hi ha rere una explotació agrícola i com és el seu funcionament.

Visites

A Mas Bes et proposem una experiència rural completa per a tot tipus de grups. Amb la formació de pagesia que us oferim, coneixereu com funciona una granja de pagès, com hi viuen els animals i aprendreu tots els beneficis de la nostra llet.

Visites familiars

Els grups familiars us ho passareu com mai en un entorn de pagès perfectament adequat per als més petits. Si reserveu us podeu quedar a dinar, arrodonint una gran experiència on aprendreu els secrets de la pagesia.

Completa (Toca-Toca inclòs)

Durant l’any:

Hora: Dissabte i diumenge a les 11:30 h amb reserva prèvia

Estiu (Juliol i Agost):

Hora: Dissabte a les 10:00h / 18:00h i diumenge a les 10:00h

Durada: 1h 30 min

La visita completa al Mas Bes consta d’un recorregut per tots els espais de la granja:

-Dins el centre d’interpretació de la llet descobrireu tot el procés en l’elaboració de la nostre llet.

– Visitareu el Museu de la pagesia.

– Veureu la gran miniatura de Mas Bes: dividida en 9 mòduls on s’expliquen tots els processos de la granja i els cultius.

– Coneixereu la planta de biogàs: A Mas Bes aconseguim l’energia elèctrica a través dels ferms de les vaques.

– Toca – Toca: Els més petits es podran divertir donant de menjar a vedells, conills, ànecs, oques, porquets, xais, cabretes, burros, ponis o gallines amb la nostra activitat “Pèls i plomes”. Podran acaronar els animals i viure amb ells l’experiència de ser granger. Fins i tot podran munyir la vaca Bes!

Per completar una visita 100% de pagès us recomanem que us quedeu a dinar a Mas Bes. Podreu triar entre diferents menús elaborats per la família Viñolas i amb productes de la mateixa granja.

Els mesos de Juliol i Agost no oferim servei de menús.

Toca – Toca

Durant l’any:

Hora: Dissabte a les 17:00 h (amb reserva prèvia)

Estiu (Juliol i Agost):

Hora: Dissabte a les 18:00

Durada: 45 min

 Activitat on els més petits es convertiran en grangers per un dia. Podran acaronar i donar menjar als animals de Mas Bes: xais, cabretes, conills, burros, ponis, gallines i altres aus.

A més a més, amb la nostra formació en pagesia també aprendran a munyir la llet amb la vaca més famosa de l’explotació: la vaca Bes. Una experiència per acostar el món de pagès als infants.

Preus:

Visita Completa:
5€  nens de 1 any a 13 anys
7€  adults a partir dels 14 anys
Visita Toca – Toca:
4€ per persona (nens i adults + 1 any). Donar de menjar i acaronar els animals de Mas Bes.
Estiu: Concretar visita segons disponibilitat
Més detalls
Menys detalls

Visites tècniques

Organitzem visites per a professionals veterinaris, ramaders o enginyers, per mostrar i ensenyar com funciona l’estabulació de Mas Bes.

Es pot fer amb diferents idiomes: català, castellà, francès i anglès.

Veterinaris

Organitzem visites per a professionals veterinaris. On podran conèixer de primera mà com viuen i els tractaments que segueixen els animals de la nostra estabulació.

 

Ramaders

Com a ramaders que som, preparem visites perquè altres ramaders coneguin el funcionament de l’estabulació i els processos que portem a terme a la granja. Expliquem la història de com Mas Bes va passar de 4 vaques Holstein-Frisona, a tenir-ne vora 1.200 caps.

 

Enginyers

Oferim visites especialitzades a enginyers per mostrar les instal·lacions de Mas Bes. Com els equipaments de la sala de munyir o la planta de biogàs. Que funciona amb els fems de les nostres vaques i proporciona 250 kW/h d’electricitat.

Més detalls
Menys detalls

Team Building

A Mas Bes també organitzem jornades de Team Building. Ideals per desconnectar de la feina, del dia a dia i aïllar-se en un entorn idíl·lic. Us alliberareu de la rutina i enfortireu els lligams entre companys de feina.

Visites escolars

Les escoles també són benvingudes a Mas Bes. Els escolars podran realitzar la visita completa de les instal·lacions: gaudir de l'activitat "Pèls i plomes", el taller de blat de moro i finalitzar la jornada amb un dinar amb productes elaborats a Mas Bes o a la zona de pícnic amb parc infantil. Nens i nenes viuran una autèntica experiència de pagès. Tenim zona de pícnic i espais coberts en cas de mal temps.

Visites grups tercera edat

Organitzem visites de pagès destinades a grups de la tercera edat. Es podrà realitzar una visita completa acompanyats per un membre de la família Viñolas. Amb la nostra formació de pagesia coneixeran tots els aspectes de la vida rural de Mas Bes i seran un pagès més per un dia.

Per arrodonir la visita, us animem a dinar a Mas Bes perquè pugueu gaudir de productes de proximitat i fets al nostre obrador. Menús amb aliments de la nostra granja i de proximitat.

Diferents zones que es visiten

A Mas Bes disposem d’una gran varietat d’espais, totalment condicionats, per visitar i guiar-vos a través d’un apassionant recorregut per la pagesia catalana.

Zona d'animals petits

Es pot acaronar i donar menjar a diferents animals: Tenim xais, cabres, conills, burros, un poni, gallines i diferents aus.
Opció: Taller de blat de moro, on acabem donant el menjar que hem preparat a les gallines. També es pot munyir la vaca de plàstic. Acompanya aquesta zona un mural amb diferents animals de granja, vaques, un pagès munyint a mà i nens menjant derivats làctics.

Recria i bàscula

Els nens poden donar herba fresca a les vedelles i després comprovar la gent que fa falta per fer el pes d’una vaca a la nostra gran bàscula.

Alletament de vedellets

Visitem la zona de vedellets que encara estan fent lactància i que conviuen en casetes de grups de 5.

Zona d'alimentació – Rebost de matèria primera

Zona que serveix per preparar les racions alimentàries de les vaques. Diferents cereals, farratges, palla, userda, bagàs de cervesa, minerals, etc. I on guardem el remolc (termomix) que serveix per fer la barreja i repartir.

Bassa de reg

Aprofitem totes les aigües pluvials per regar els nostres camps. I a més a més hi tenim una bona colla d’ànecs.

Planta de Biogàs i Compostatge

Tota la matèria orgànica que surt del procés del biogàs, va a un separador de sòlids i en fem compostatge ideal per a jardineria i horta.

Porcs d'engreix

Cada mig any engreixem 4 porcs de raça Duroc que serveixen per complementar les visites a la granja. I quan és l’hora, en fem uns bons pernils i botifarres.

Vaques de prepart

Aquestes són les vaques que els manca menys de 2 mesos per parir. Tenen una alimentació especial, música ambiental i raspalls pel seu millor benestar.

Vaques de producció

En tenim 5 patis diferenciats. Són les vaques que cada dia munyim 3 vegades. També tenen raspalls, música i sistemes de neteja automàtics.

Lleteria i Sala de Munyir

La lleteria és la zona on tenim els tancs per refredar i guardar la llet a la seva temperatura òptima, 3ºC.
Sala de munyir paral·lel 2x16. Munyim 32 vaques a la vegada i la llet va directament al tanc de refrigeració.

Maqueta de la granja a escala 1:16

Espectacular miniatura de Mas Bes. Dividida en 9 seccions, la miniatura és interactiva, i permet conèixer tots els processos de pagès que portem a terme a l’explotació. Des de la fertilització dels camps a la recol·lecció. També podrem veure la peça audiovisual “Benestar Animal” on expliquem el dia a dia dels animals que viuen a Mas Bes.

Sala d'audiovisuals

Zona on podem ensenyar diferents audiovisuals segons les característiques de cada grup.

Museu didàctic del món rural

Antic procés de l’oli. / La verema i la producció de vi. / El batre. / Procés de la llenya i el carbó. / Procés de la farina i el pa. / Col·lecció de tractors antics. / Vaques, bous i cavalls, guarnits per fer diferents feines. / Col·lecció de més de 100 lleteres de diferents mides. / Exposició de cistelleria de La Selva (Col·lecció Jaume Vilà). / Exposició de diferents masies i ermites de La Selva (Col·lecció Manel Ripoll). / Exposició de diferents mesures de capacitat i pes tradicionals.

Exposició d'animals del nostre entorn:
Col·lecció amb més de 50 anys d’antiguitat donada pel Sr. Miquel Puig i Irene Berga i autoritzada pel Departament de Fauna de la Generalitat de Catalunya a nom de l’Associació de “Natura i Món rural de La Selva”. Més de 350 animals diferents (mamífers, rèptils, peixos, ocells...)

Degustació

Acabem la visita amb una degustació de coca artesana i llet de Mas Bes.

Els nostres espais

Per apropar i ensenyar el món rural i el funcionament de la nostra granja, a Mas Bes disposem de dues sales on impartim formacions adaptades a: llars d’infants, escoles, instituts, universitats i grups tècnics.
Com és el funcionament de Mas Bes des de dins. Descobreix una experiència única de turisme rural a la província de Girona.

1

El Safareig

Espai formatiu orientat per a llars d’infants i menors de 6 anys, amb una capacitat de fins a 40 persones. Al Safareig, els més petits podran dinar després de fer la visita a la granja i passar-s’ho pipa al parc de pagès. L’espai disposa d’un parc infantil on jugaran amb la collitadora de cereals, el tractor i la nostra vaca.

Equipaments: aire condicionat, taules, cadires, TV, lavabo propi, microones, nevera, barbacoa exterior, mobiliari de jardí i parc infantil privat.

RESERVA
2

Les Oliveres

Les Oliveres és un recinte de nova creació convertit en un centre d’interpretació de la llet a Mas Bes. La sala on s’explica la història de la producció lletera de la nostra granja i de les nostres comarques, de la mateixa manera tots els beneficis que té el consum de llet per l’organisme.

Espai formatiu adaptat per a escoles, instituts, grups universitaris i tècnics, amb una capacitat de fins a 200 persones. L’espai és tancat, i un cop acabada la visita a la granja, permet celebrar-hi dinars i activitats. A més, l’espai està equipat amb un parc infantil, per a majors de 5 anys, i terrassa. Una sala ideal per a gaudir d’un complet dia a pagès.

Equipaments: aire condicionat, taules, cadires, TV, equip de so, lavabo propi, cuina (amb microones, nevera i fogó de butà), barbacoa exterior, mobiliari de jardí i parc infantil privat. 

RESERVA